Simone Laan

Simone Laan van Oefentherapie Langedijk

” Ik ben in 1992 afgestudeerd en sindsdien werkzaam als Oefentherapeut Mensendieck. Daarnaast ben ik ook Slaapoefentherapeut, Baby- en Kinderslaapoefentherapeut.

De afwisseling in mijn werk, het samenwerken en het contact met mensen van alle leeftijden en met verschillende klachten, vind ik heel leuk en inspirerend. Dit geeft mij hele gevarieerde en dynamische werkdagen, waardoor ik nu al ruim 30 jaar met veel plezier dit mooie vak uitoefen.

We hebben met Oefentherapie C-M een unieke, positieve en oplossingsgerichte aanpak, waardoor je zelf meer inzicht krijgt en jouw klachten leert te begrijpen, verminderen en voorkomen in de toekomst. Een actieve en gedragsmatige aanpak is belangrijk bij beginnende klachten, maar vaak hebben mensen al een heel traject doorlopen. Je leert hier om zelf invloed uit te oefenen op de klachten en dat is een heel leuk proces om te mogen begeleiden.

Ik heb een brede interesse en kennis ontwikkeld in aandoeningen en klachten aan de gehele wervelkolom zoals rug-, bekken- en heupklachten, nek-, schouderklachten en hoofdpijn. Dit kunnen houdingsklachten zijn en/of klachten op orthopedisch of neurologisch gebied. Daarnaast zie ik veel jongeren in de groei. Middels een houdingscheck in de praktijk kunnen groeistoornissen zoals een te holle onderrug, te gebogen bovenrug of een zijwaartse kromming (scoliose) tijdig worden ontdekt.

Er wordt overwegend geoefend in de praktijkruimte en we nemen veel dagelijkse activiteiten door. Ik analyseer de werk-, hobby-, sport-, studeerhouding, huishoudelijke taken en dagelijkse activiteiten zoals bukken en tillen. Soms gaan we lekker naar buiten om het looppatroon te oefenen. Jouw hulpvraag staat hierbij centraal.

Ik vind het leuk om je te ontmoeten. 

Tot ziens in de praktijk!”

Simone Laan

Oefentherapeut Mensendieck, Slaapoefentherapeut, Baby en Kinderslaapoefentherapeut
Secured By miniOrange